Ons gebouw

Ons gebouw en speelpleinen, een Avontuur op zich! 


Kindcentrum De Avonturier is gehuisvest in een prachtig nieuw gebouw! Over het ontwerp (KOW- architecten) en de inrichting (Ellen Kuster) is goed nagedacht.
Ook is er uiteraard veel aandacht besteed aan de akoestiek en duurzaamheid van het gebouw.

 

Het atrium, hart van de school!

Het gebouw heeft een sfeervolle, huiselijke en moderne uitstraling en inrichting. Het zogeheten atrium, is het 'hart' van het gebouw. Via deze centrale ruimte worden alle onderdelen van het kindcentrum ontsloten en komt er veel daglicht het het gebouw binnen. Met de schoolbieb, de grote gezellige tafel en ontvangstbalie, is het atrium de huiskamer van de school. Zodra de schuifwand van de aangrenzende speelzaal open gaat, onstaat een grote centrale ruimte waar wij samen kunnen vieren of presenteren.

De units, veilige, uitdagende basis!

Geen traditionele klaslokalen meer, maar ruime, aantrekkelijke ruimtes (units), waarin kinderen kunnen ontdekken, (samen)werken, stil zijn en elkaar ontmoeten. Elke unit bestaat uit een groot leerplein,  twee halfopen basisgroepsruimtes en één gesloten basisgroepsruimte, wat tevens als instructielokaal dient. Verder hebben alle units een eigen ruimte met keuken en een eigen toiletblok. De ruimtes zijn ingericht met gevarieerd meubilair, waardoor de kinderen een werkplek kunnen kiezen die past bij de opdracht of voortkomt uit hun voorkeur. Dit kan een individuele werkplek zijn als zij in alle rust willen werken, maar ook een plaats aan een grote tafel of 'treincoupé' als zij graag met andere kinderen willen samenwerken. Er zijn zelfs verschillende mogelijkheden om staand te werken, of instructie te krijgen! 

De specials, ruimte voor talent!

Naast de unitruimtes hebben we in het gebouw ook plaats voor ‘specials’. Dit zijn ruimtes waar kinderen andere talenten kunnen ontdekken en ontplooien. Er is een speelzaal voor de kleuters, een muzieklokaal, een creativiteitsruimte, een technieklokaal en in de teamkamer kunnen de kinderen met koken aan de slag.

De speelpleinen, natuurlijk ontdekken! 

Groen speelt een belangrijke rol bij de Avonturier, zowel binnen als buiten de muren van het kindcentrum. Door kinderen meer met de natuur in aanraking te laten komen, hopen we dat ze de natuur gaan waarderen.  

Drie prachtig groene en natuurlijke schoolpleinen vormen het buitenterrein. De verschillende pleinen zorgen voor de kinderen voor kleinschaligheid, wat ook het uitgangspunt is geweest bij de realisatie van het gebouw. Alle units op de benedenverdieping hebben een eigen ingang. Dit zorgt ervoor dat, ondanks het volume van het gebouw, het voor de kinderen een overzichtelijke, veilige omgeving, maar vooral een avontuurlijke omgeving is!  

Op plein 1 spelen de kinderen van unit 1 (peuterspeelzaal en kinderopvang). De kinderen van unit 2 (groep 1 t/m 3) maken gebruik van plein 2, dat gericht is op natuurlijk ontdekkend spelen. Unit 3 en 4 (groep 4 t/m 8) maken in twee shifts gebruik van plein 3, dat meer een sportief karakter heeft.   

Op alle pleinen zijn volop mogelijkheden om te spelen, te ontdekken en te beleven in het groen.  Met natuurlijke speeltoestellen, duikelrekken en zandbakken met waterpomp, fietspaden, wilgenbogen en groene speeleilanden, bieden de pleinen een divers aanbod van speelmogelijkheden. Daarnaast is er een insectenhotel, wat kinderen uitnodigt tot onderzoeken. De duurzame planten maken het helemaal af.  

De buitenruimtes vormen ook een verlengstuk van de klaslokalen binnen. In de onderbouw kan de basisgroep-ruimte vergroot worden door de grote deuren open te zetten. Door zitplekken van boomstronken te maken bij de podiums om de grote oude bomenkunnen de pleinen ook worden gebruikt als buitenklas en buitentheater.  

De sporthal en het jongerencentrum!

Het kindcentrum is met een interne doorgang verbonden aan een grote sporthal, die van het nieuwste materiaal is voorzien. Er is zelfs een heuze klimwand! Ook Jongerencentrum Elzenburg is inpandig bereikbaar. In dit centrum kunnen kinderen gebruik maken van een timmer- en knutselwerkplaats van vereniging Roozenoord en is er in de grote zaal ruimte voor vieringen van de school.