Zon Jongen Meisje

Een fijn gebouw

De filosofie achter ons fijne gebouw

Unitonderwijs vraagt om flexibiliteit. Met bewegingsvrijheid voor leerlingen en multifunctionele ruimtes. Waar we programma’s op maat kunnen bieden. Daar passen geen statische klaslokalen bij. De Avonturier liet het gebouw speciaal ontwerpen voor unitonderwijs. Wat een luxe, en het bekijken waard!

Het hart
De Avonturier heeft een hart, een centraal punt waar leerlingen en hun ouders een hartelijke ontvangst wacht, met een receptie en een schoolbibliotheek. Alsof je een gezellige huiskamer binnenwandelt. 

De units
Een eigen, veilige ruimte. Open en licht, dat is een unit. Met een leerplein met werkplekken en -hoeken, treinzitjes, sta-bureaus en individuele leerplekken voor de leerling die rust zoekt. Elke unit heeft een eigen toiletgebouw en keukenblok. 

Specials
Kooktalent, technisch wonder of creatief brein? Op De Avonturier geven we ook ruim baan voor wat jij leuk vindt! Dat kan dankzij het multifunctionele gebouw en de fijne samenwerking die we hebben met jongerencentrum De Elzenburg naast onze school. Ontdek het, ontwikkel jezelf en maak er gebruik van. 

Het speelplein: op avontuur!
Avontuur is geweldig, maar natuurlijk wel binnen de veiligheid van een schoolplein. Dat kan hier: de speelpleinen zijn kleinschalig en groen, inclusief duurzame planten. Met speeltoestellen, duikelrekken, zandbakken met een waterpomp, fietspaden, wilgenbogen en een groen speeleiland. Leef je uit! 

Sport & creativiteit
Beweging is gezond. Dat doen onze leerlingen al meer dan gemiddeld op school, door de open ruimtes en de variëteit in de lessen. Maar gym mag niet ontbreken. Met twee fantastische eigen sporthallen, inclusief een echte klimwand wordt gymmen leuk. 

De Avonturier is inpandig verbonden met Jongerencentrum Elzenburg, waar leerlingen handvaardigheid krijgen. Ze maken gebruik van de fantastische timmer- en knutselwerkplaats van vereniging Rozenoord.